Transportul de marfuri joaca un rol esențial in economia mondiala, iar camioanele reprezinta coloana vertebrala a transportului de marfuri in intreaga Europa si in lume.

Uniunea Europeana este cel mai mare bloc comercial din lume,cu un PIB de peste 15 trilioane de euro.

Drept urmare,exista un flux constant de marfuri care trebuiesc transportate in intreaga Europa, iar camioanele sunt responsabile pentru transportul majoritați acestor marfuri.

Transportul marfurilor cu camioanele constituie un avantaj ca pot livra rapid și eficient, ceea ce le face ideale pentru transportul de produse/marfuri pe distante scurte si medii.

Care sunt cele mai importate produse si marfuri transportate prin intermediul camioanelor in Europa:

Alimente și bauturi

Sunt printre cele mai importante produse transportate.Industria alimentara și a bauturilor din Europa este foarte dezvoltata,cu o gama larga de produse care cuprinde produse proaspete, procesate sau congelate.

Datorita caracterului perisabil al unor produse alimentare, camioanele sunt esentiale pentru transportul lor rapid si eficient.

La transportul acestor tipuri de produse se folosesc camioane frigorifice care sunt echipate cu sisteme de racire care mentin produsele la o temperature constanta rece, asigurand transportul produselor si marfurilor in cele mai bune conditii.

Produse farmaceutice

Industria farmaceutica este un alt sector important al economiei care se bazeaza in mare masura pe transportul prin intermediul camioanelor.

Produsele farmaceutice sunt sensibile și necesita o manipulare atenta.

Camioanele care sunt dotatele cu sistem de racire si temperatura controlata sunt folosite pentru a transporta produsele farmaceutice, deoarece ele necesita un interval de temperatura specifica pentru a ramane eficiente in utilazarea lor ulterioara.

Transportul produselor farmaceutice este supus unor reglementari stricte pentru a asigura siguranța lor.

Camioanele trebuie sa respecte aceste reglementari specifice.

Produse chimice

Aceste tipuri de produsele chimice sunt folosite intr-o gama larga dedomenii, inclusiv agricultura, asistența medicala sau producție.

Multe din aceste substanțe chimice sunt si pot fi periculoase și necesita o manipulare speciala in timpul transportului.

Camioanele care transporta aceste tipuri de produse trebuie sa respecte reglementarile in vigoare pentru a asigura siguranța șoferului, a celorlalți participanti in trafic și bineinteles a mediului inconjurator.

Materiale de construcție

Camioanele sunt responsabile pentru transportul materialelor de construcție, cum ar fi ciment, oțel, fier, boltari, cherestea, etc.

Aceste materiale sunt adesea grele sau  voluminoase, ceea ce le face destul de dificil de transportat cu alte mijloace iar camioanele sunt ideale pentru transportul lor.

Bunuri de larg consum

Produse ca electronice, electrocaanice, imbracaminte, incaltaminte  sau  articole de uz casnic sunt transportate in cantitati mari pentru a aproviziona marile magazine si hypermarketuri sau magazine online din intreaga Europa

Deseuri pentru reciclare

Deseurile sunt colectatate si apoi transportate la centrele de reciclare, totul

pentru menținerea unui mediu curat și sanatos și pentru a garanta ca deșeurile sunt eliminate in siguranța și eficient.

Produse energetice

Petrol, gaze naturale și carbune care se transporta de la locul de extracție la unitațile de procesare și apoi la consumatori finali.

Camioanele sunt de multe ori folosite pentru a ridica sau transporta aceste tipuri de  produse din/in locații indepartate.

Suna acum!
× Mesaj aici!