Iarna vine de multe ori cu un sentiment de frumusete si liniste,dar poate aduce si destul de multe provocari majore, mai ales cand vine vorba de protejarea caselor de furtunile de zapada sau de viscol.

Greutatea zapezii acumulate si vanturile puternice ale unui viscol pot provoca daune proprietatilor noastre.

Pentru a va proteja casa si pentru a asigura siguranta familiei voastre este important sa luati masurile necesare.

Sfaturi despre cum sa va protejati casa de zapada si viscol in timpul lunilor de iarna.

Pregatiti exteriorul casei

a) Intretinerea acoperisului,incepeti prin a verifica acoperisul pentru a depista eventuale probleme indepartati resturile, frunzele care s-ar fi putut strange dealungul timpului.Reparati orice problema gasita.

b) Jgheaburi si burlane, curatati jgheaburile si asigurati-va ca nu exista frunze sau resturi in interiorul lor. Instalati extensii de burlan pentru a directiona zapada care se topeste departe de fundatia casei.

c) Taiati copacii si ramurile, elimitati orice fel de ramuri care s-ar putea rupe sub greutatea zapezii sau in timpul unui viscol, pentru a impiedica eventuale daune casei.

Izolati si sigilati

a) Izolati usile si ferestrele

b) Sigilati scurgerile de aer

c) Izolati tevile

Deszapezire si siguranta

a) Trebuie sa aveti la indemana uneltele esentiale folosite la deszapezire.Curatati zapada de pe alei si scari pentru a preveni eventuale pericolele de alunecare.

b) Indepartarea zapezii de pe acoperis, acest lucru va ajuta la prevenirea greutatii excesive.

Protejarea fundatiei

a) Curatati zapada departe de fundatie, zapada trebuie sa fie indepartata de la baza casei.Cand se topeste,apa ar trebui sa se curga departe de fundatie pentru a preveni infiltrarea si eventualele daune.

b) Instalati orificiile de ventilatie pentru fundatie,ajuta la prevenirea acumularii de umiditate si la reducerea riscului de mucegai

c) Izolati corespunzator spatiile de acces, pentru a preveni inghetul si eventualele deteriorari ale tevilor.

Alimentare de rezerva

Luati în considerare un generator, in timpul furtunilor de zapada sau viscolului, intreruperile de curent sunt frecvente.Investitia intr-un generator va poate oferi energie de rezerva pentru a mentine in functiune aparatele esentiale.

Ramaneti informat si pregatit

a) Alerte meteo,fiti la curent cu alertele si avertismentele meteo din zona in care locuiti.

b) Informatii de contact,pastrati o lista cu numerele de contact importante,inclusiv serviciile de urgenta, companiile de utilitati.

Siguranta ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate. Facand acesti pasi, va puteti bucura de frumusetea iernii in timp ce va pastrati casa in siguranta.

Rulourile exterioare pot oferi mai multe avantaje si protectie in timpul sezonului de iarna

Ele sunt fabricate din material izolante care reduc pierderile de caldura si actioneaza ca o bariera impotriva frigului.

Atunci cand afara sunt zapezi, viscole sau fenomene meteo extreme, rulourile exterioare pot fi coborate pentru a inchide complet deschiderea ferestrei si astfel vantul sau frigul nu pot patrunde la interior.

Rulourile exterioare ajuta la protejarea ferestrelor de gheata si inghet, prevenind astfel eventualele daune cauzate de temperaturile extreme.

Pe langa beneficiile oferite in sezonul de iarna, rulourile exterioare pot fi utile si in sezonul cald, pentru ca ofera o protectie suplimentara impotriva razelor solare prea puternice care ar putea incalzi excesiv interiorul casei.

Suna acum!
× Mesaj aici!